Copyright © ACCEMUNDO  - all rights reserved


Uw specialist in accessoires

Bezoek ons op linkedin, twitter of facebook

Home


Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je een vlek hebt op je stropdas.

Tracht de schade onmiddellijk te beperken door op de vlek te deppen met een schone propere doek. Bij polyester dassen mag je zelf wat schoon water gebruiken. Ga echter nooit wrijven over de stof want dan kan je schade aanrichten!

Koffie, wijn en tomatensausen kunnen nefast zijn voor je stropdas en zijn zeer hardnekkig om te verwijderen


Een polyester stropdas kan je zelf reinigen als volgt: Begin met de das op te rollen en stop hem in een sok zodat hij niet kan los komen tijdens de wasprocedure. Was de das in de sok op een zacht wol programma in de machine en laat deze achteraf plat of hangend drogen. Indien nodig kan je met wat stoom van het strijkijzer enkele kreukels verwijderen. Niet rechtstreeks op de das strijken, laat enkel de stoom op stof inwerken.


Een zijden stropdas laat je het beste chemish reinigen bij een professionele droogkuis, maar je kan het ook zelf.


WASBENZINE:

Je rolt de das op en stop deze in een glazen bokaal die je volledig vult met wasbenzine.

Laat deze een tien tal minuten zitten en laat de wasbenzine inwerken op de vlekken, de bokaal goed afsluiten en even schudden. Haal de das eruit en hang hem op om te drogen.


DAGELIJKS ONDERHOUD:

Na het dragen van je stropdas haal je best de knoop er telkens uit. Hang de das op een dassen rek of rol hem op, te beginnen bij de staart en eindigen met het breedste deel van de das. Laat hem een nacht rusten en je zal zien dat de kreukels verdwijnen en de das terug zijn oorspronkelijke vormen zal aan nemen.

Reinigen van de stropdas.